понедельник, 14 июня 2010 г.

Методобۥєднання вчителів історії та правознавства.


Це малий творчий колектив який застосовує різноманітні методи для освоєння учнями знань з історії, правознавства та інших суспільствознавчих дисциплін. Всі вчителі методобۥєднання мають вищу освіту обізнані з сучасними і новітніми технологіями та широко використовують в своїй практичній діяльності. Методобۥєднання працює над проблемою «Забезпечення умов для розвитку самоствердження та самореалізації особистості». Склад методичного об’єднання:
1. Білоцький Володимир Федорович - Перша категорія;
2. Дубовий Сергій Анатолійович - Перша категорія;
3. Максимчук Валентина Іванівна - Вища категорія;
4. Свирида Людмила Василівна - Вища категорія, вчитель методист.
Уроки проходять в кабінетах обладнаних телевізорами . В кабінетах також знаходиться блок фільмів історичного та суспільствознавчого змісту
на актуальні історичні теми.
Вчителі методобۥєднання обізнані з методикою роботи зі смарт – дошкою
і поглиблюють і вдосконалюють знання учнів за допомогою мультимедійних засобів навчання в кабінеті інтерактивних технологій. Кабінет містить навчальну літературу з правознавства, історії України, всесвітньої історії та інших суспільствознавчих дисциплін, В кабінеті знаходиться методична література для вчителів, розробки тестових завдань, матеріали для позакласних заходів.
Учні відвідують уроки історії, правознавства, етики та курсу « Людина і суспільство». Вони також приймають активну участь у науково – пошуковій роботі, яка поєднана з проектною роботою, приймають участь в організації і проведенні творчих експедицій, зйомках фільмів, матеріали яких можна використати на уроках та позаурочний час.
Навчання на уроках з історії України, всесвітньої історії, правознавства та
Інших суспільствознавчих дисциплін проводиться за державною програмою.
В навчанні використовуються підручники різних видавництв наприклад: «Грамота», «Генеза», «Педагогічна преса», «Літера» та інші.
Учні гімназії використовуючи своє право на освіту беруть активну участь в Олімпіадах з історії, правознавства, українознавства та дослідницьких роботах Малої Академії Наук. Кожного року наші учні є призерами районних та міських олімпіад і посідають призові місця у конкурсі робіт МАН.
Позакласна робота методичного об’єднання вчителів історії та правознавства відбувається на основі історико - правового клубу «Перспектива». Цей клуб був створений одним з перших в гімназії і за роки
діяльності було проведено не один цікавий і захоплюючий захід присвячених актуальним і важливим сторінкам з історії нашої держави, видатних діячів нашої держави та інших країн.З самого початку свого виникнення клуб має
емблему та девіз. Девіз клубу – «Per aspera ad astra» («Через терни до зірок»). Керівником клубу є Максимчук Валентина Іванівна.
В навчанні учнів як на уроках так і в позаурочний час, використовуються різні сучасні технології. Однією з таких технологій є проектна робота, яка дає можливість покращити знання учнів, сприяти зацікавленості та захопленню
історією та правознавством, іншими суспільствознавчими дисциплінами. Тематика проектів різнопланова і співвідноситься з віком учнів. Приклади тематики проектів: «Павло Чубинський – поет, етнограф, видатний громадський діяч», «Історичні місця України», «Історія Запорізького козацтва в портретах», «Моя Україна» «Історія виникнення джерел інформації» та ряд інших.
Білоцький Володимир Федорович

18 комментариев:

  1. История мой любимый предмет





    Эдик Диденко=)

    ОтветитьУдалить
  2. очень хорошо преподают историю..
    и школа тоже супер
    Кучеренко Катя

    ОтветитьУдалить
  3. Настя Фоя. Я в восторге от учителей истории!!!

    ОтветитьУдалить
  4. очень хорошо преподают историю..
    и школа тоже супер

    ОтветитьУдалить
  5. Мне очень нравится как преподают историю в нашей гимназии...

    Кампомар Хесус

    ОтветитьУдалить
  6. Мне очень нравятся уроки истории. =)

    ОтветитьУдалить
  7. Володимир Федорович гарно викладає право, дякую за проведені уроки. =)

    ОтветитьУдалить
  8. Я сделала специально для Вас открытку!Зайдите и посмотрите мое поздравление!http://dashkabelosnezhka.blogspot.com/2011/12/2012.html

    ОтветитьУдалить
  9. Мені дуже подобається , як викладає історію та право Володимир Федорович.)

    ОтветитьУдалить
  10. Сінчак Ю.
    Мені дуже подобається, як Володимир Федорович викладає право, він дуже гарно поясняє свій предмет. В нього дуже цікаві уроки.

    ОтветитьУдалить
  11. справді, він може зацікавити будь-кого в своєму предметі)

    ОтветитьУдалить
  12. Володимр Федорович дуже цікаво веде свої предмети(Перерва Олександр)

    ОтветитьУдалить
  13. Обожнюю правознавство!
    (Остапенко Анастасія)

    ОтветитьУдалить
  14. Актуальний предмет для сьогодення.

    ОтветитьУдалить
  15. Владимир Федорович подобен Атланту.Так же как титан держит на своих плечах нашу Землю,так же как Владимир Федорович держит нашу гимназию.Он основа основ нашей школы.
    Ave Владимир Федорович!

    ОтветитьУдалить
  16. Дай бог здоров'я Володимиру Федоровичу. Найкращий вчитель із усієї гімназії. Гарненький такий

    ОтветитьУдалить